Összetétel: 100 % nádcukor
Származási hely: Olaszország
A nádcukrot úgy készítik, hogy a cukornádat tisztítás után préselik, az így kapott léből gőz segítségével készítenek granulátumot. Nem finomítják, így viszonylag nagyobb mennyiségben tartalmaz B-vitaminokat, valamint a cukornádból származó ásványi anyagokat.
Glikémiás indexe: kb. 70
Sütemények készítéséhez ajánljuk elsősorban, de más ételek és italok édesítésére is alkalmas. Édesítőereje kb. a répacukoréhoz hasonló, bár többek szerint a nádcukorból kevesebb kell, ízlés szerint.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia | 1657 KJ / 396 kcal |
Zsír | 0 g |
-ebből telitett zsír | 0 g |
Szénhidrát | 99 g |
-ebből cukor | 99 g |
Fehérje | 0 g |
Só | 0 g |